2009-02-20 13:03:53• hírek • Szatmar.ro

A vendégek estéje volt

A Twente játékosok ünnepelnek
A Twente játékosok ünnepelnek

Csak a Donyeck tudott odahaza nyerni, a Fiorentina és a Marseille kikapott.

A csütörtökre maradt öt találkozóval véget ért UEFA-kupa 16-os döntőinek első felvonása.  A jövő heti visszavágóra az Ajax és a Twente idegenbeli győzelemmel, a Manchester City és az Udinese pedig idegenbeli pontszerzéssel készülhet.

Egyedül az ukrán Sahtar Donyeck tudott otthon előnyt szerezni, amely azonban még nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz a Tottenham ellen. Az ukrajnai télben (-7 fok volt a találkozón) a két csapat elég fagyosan játszott, az első komoly akcióig fél órát kellett várni, ekkor dos Santos szerezhetett volna vezetést a vendégeknek. A második félidőben már feljavult a mérkőzés, Mircea Lucescu csapata egyre nagyobb fölényben játszott, ám a gólhoz Gomez kapus hibája is kellett, amit az egy perccel korábban becserélt Szeleznov használt ki a 79. percben. Két perccel később már kettő volt a hazaiak előnye, Jadson szép egyéni akció végén állította be a végeredményt.

Szintén télies időjárás és havazás fogadta a Köbenhavn és a Manchester City csapatát a dán fővárosban, ahol fél óra elteltével Onuoha szerzett vezetést az angoloknak. Igaz, ebben komoly szerepe volt Christiansen kapusnak is, akit megtréfált a csúszós labda. A második játékrész aztán a fejesekről szólt: lőbb Ailton egyenlített, majd Ireland révén ismét az angoloknál volt az előny, ám Vingaard a hosszabbításban ismét kiegyenlített.

A nap rangadóján a Fiorentina az Ajaxot fogadta és a két csapat remek mérkőzést játszott egymással. A hazaiak kezdtek jobban, ám Mutuék nem tudták kihasználni helyzeteiket, mint ahogy a félidő végén a hollandok sem. Frey és Stekelenburg a második félidőben is hibátlanul védtek, ám a 60. percben Bakircioglü felső kapufás bombája kifogott a hazaiak francia hálóőrén. A hátralévő időben az olaszok megpróbáltak ugyan egyenlíteni, ám a hollandok jól védekeztek.

Az est meglepetését a holland Twente okozta azzal, hogy a 20 éves osztrák Arnautovic góljával nyerni tudtak az Olympique Marseille otthonában. Az Udinese már két góllal is vezetett Poznanban a Lech ellen, ám a lengyelek egyenlíteni tudtak. A nap hőse a hazaiak kolumbiai légiósa, Arboleda volt, aki előbb öngóljával kettőre növelte az olaszok előnyét, hogy a hajrában aztán kiegyenlítsen.

Eredmények:

Lech Poznan - Udinese 2-2
gólok: Rengifo (81.), Arboleda (84.), illetve Quagliarella (50.), Arboleda (55., öngól)

Sahtar Donyeck - Tottenham 2-0
gólok: Szeleznov (79.), Jadson (82.), a hazaiaknál Razvan Rat végig a pályán volt

Köbenhavn - Manchester City 2-2
gólok: Ailton (56.), Vingaard (90.), illetve Onuoha (29.), Ireland (61.)

Fiorentina - Ajax 0-1
gól: Bakircioglü (60.), a hazaiaknál Adrian Mutu végig a pályán volt

Olympique Marseille - Twente 0-1
gól: Arnautovic (22.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: